Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Deze week - Vorige week
TekeningenWeek 25Zondag 25 juni 2023
Aan het paard hangende ruiter
Poetin zit nog in het zadel. Al hangt dat zadel nu in de flank van het paard.
En reed hij ooit in zijn blote bast. Nu in zijn blote kont.

Hij begint zich al zorgen te maken over de verkiezingen van 2024.
Zaterdag 24 juni 2023

Een BBB'tje
Het stukje over de kanonnenvleeskok van Poetin was net af en toen deed hij een BBB'tje: hij liet zich na een hoop kabaal uitkopen. Enkeltje Belarus. Niks opkomen voor zijn huurlingen, de belazerde mensen van zijn land, slechts voor zijn eigen hachje.

Zijn vriendje spaarvarkentje zal hij nodig hebben om zijn bewaking te betalen. En levenslang uitkijken met deurklinken en theekopjes: een Novichokje is zo opgelopen. En zo goed zijn de ziekenhuizen bij Loekasjenko nou ook weer niet als het moet.

Links: de VHS-cassette is er weer even uitgehaald bij de Russische Staatstelevisie, maar hij ligt onder handbereik: Poetin beidt uw tijd, memento mori!
Nog een Russisch staatsgeheim: Top Secret Coca Cola. Maar wat betekent kleur nu al: het aantal kleurnamen wordt bepaald door uw afkomst. En de plek waar u vandaan komt: komt u uit het oostelijk deel van een plaats bent u eerder arm.
Tot besluit: Prigozjin was de verlosser niet, maar de duisternis zal niet eeuwig heersen. De zwanen zullen dansen en sterven!


Vrijdag 23 juni 2023Week 23, dinsdag.Uitdaging: een weddenschap over vaccins


Een behoudende schatting zegt
dat er door vaccinatie tussen 2000 en
2019 37 miljoen levens gespaard zijnAf en toe kom je nog mensen tegen met verhalen over Bill Gates die vanalles wat overigens niet door een naald past aan de coronavaccins zou hebben toegevoegd. Het enige wat Gates aantoonbaar toevoegde was overigens geld voor het onderzoek.
Ik ben zes maal tegen corona gevaccineerd: de vaccinatie zelf met Pfizer daarna vier boosters met Moderna. En dat is er een meer dan het maximum aantal. Als er al iets van Bill Gates te vinden is, dan bij mij.

Dus ik stel een weddenschap voor: ik ben bereid bij een regulier bloedafnamepunt twee buisjes bloed te laten afnemen om die bij twee erkende onafhankelijke laboratoria te laten onderzoeken (een van mijn keuze en een eveneens gecertificeerde van de complotdenkers).
Mocht er iets van Bill Gates worden aangetroffen betaal ik 1000 euro op de hand uit aan de anti-vaxxers die de weddenschap durven aan te gaan. Wordt er niets gevonden krijg ik van elke anti-vaxxer 100 euro. De kosten liggen bij degene die ongelijk krijgt.*

Ik ga ervanuit dat ik die 1000 euro geen enkele keer hoef uit te betalen. Maar ik weet ook zeker dat ik die 100 euro ook geen enkele keer krijg: ze zullen twijfel uitspreken of ik wel gevaccineerd ben, of de laboratoria niet onder een hoedje werken met D66, Soros, Fauci en van Dissel en meer lariekoek.
Wie niets gelooft kan ook niets zeker weten. Met rede kan je onredelijkheid niet bestrijden.

* - Aan deze tekst vallen geen rechten te ontlenen: de precieze afspraken worden contractueel vastgelegd.

Donderdag 22 juni 2023
Eddie Rosner: voor Hitler gevlucht door Stalin gejaagd
Jazz was in de Sovjet Unie een scheldwoord voor alle muziek die decadent westers en Amerikaans was. Sjostakovitsj Jazz suites hebben weinig met jazz van doen, het was vermaaksmuziek voor varietéorkest. André Rieu's grootste hit, dat walsje, stamt uit Jazz Suite Nr 2.
Eddie (Ady) Rosner was de grootste jazzbandleider van de Sovjet Unie. En iemand met een bewogen leven. Een film waardig.
Hij werd als jood geboren in Berlijn in 1910. Tijdens zijn eerste wereldtoernee besluit hij dat hij beter niet naar Duitsland terug kan gaan vanwege de machtsovername van de nazi's. Hij vlucht naar Polen. Maar ook daar is hij niet lang veilig, op de vlucht voor de oprukkende Duitsers vlucht hij verder naar Belarus, dat vervolgens ingenomen wordt door de sovjets.
Van Stalin mag hij tijdens de oorlog optreden om de Russische troepen te entertainen. Na de oorlog valt hij meteen uit de gratie: hij wordt in Lviv opgepakt met het verwijt dat hij uit het arbeidersparadijs wilde vluchten.
Hij belandt in de goelag, waar hij van een hem welgezinde kampleider toestemming krijgt om een orkest op te zetten om het moreel van de gevangenen wat op te vijzelen. Pas na Stalins dood komt hij vrij. Hij mag weer gaan spelen, is populair, maar de grotere zalen blijven verboden terrein voor hem. Ook mogen de media geen melding van hem maken.

Hij functioneert dus in een constant schemergebied. Net als Sjostakovitsj. Oud en ziek en berooid (royalties kreeg hij nooit) vraagt hij toestemming om weer in zijn geboorteplaats Berlijn (West!) te gaan wonen. Daar sterft hij uiteindelijk drie jaar later, in 1976 precies op één dag na een jaar na Sjostakovitsj. Arm en vergeten.

Eddie Rosner: Caravan - Maybe Not, Maybe YesWoensdag 21 juni 2023Ik dacht, het is eigenlijk net een Thunderbirds-verhaal. Een professor, een rijke avonturier,een miljonair en zijn zoon en de onbetrouwbare eigenaar in een duikboot die vast zit. De zuurstof gaat langzaam op. Thunderbird 5 vangt klopsignalen op. Een inzet voor Thunderbird 4. De 2 brengt de 4 ter plekke. De 1 moet de duikboot eruit takelen.
21 juni 2023 (Zonnewende): Nederlandse Stonehenge ontdekt in Tiel. Vandaag viel de zon precies door een van de uitsparingen.
Maar Nederland is Nederland: er gaan loodsen opgebouwd worden. Blokkendozen waar geen zonlicht doordringt, waar datums slechts deadlines zijn.

Lijstje beroemde onderzeeërs:
1 - Nautilus. Kapitein Nemo, 1000 mijlen onder zee, Jules Verne.
2 - Yellow Submarine. The Beatles uit de tekenfilm met die naam.
3 - Das Boot. Duitse film/serie over een U-Boot.
4 - De Koersk. Russische atoomonderzeeër. Met bemanning vergaan. Had wellicht gered kunnen worden als Russische marine niet vooral aan geheimhouding hechtte.
5 - UC3 - Nautilius. De boot van de Deense waanzinnige uitvinder Peter Madsen, waarin hij de Zweedse journaliste Kim Wall vermoordde.
6 - Thunderbird 4. Uit de poppenanimatieserie The Thunderbirds.

Vier zijn dus fictioneel. Op de overige twee liep het slecht af.

Dinsdag 20 juni 2023Trump zegt nu dat hij eerst zijn kleding tussen de geheime documenten uit moest sorteren.De wurger van de diepzee
We weten minder van de bodem van de oceaan dan dat we van het oppervlak van de maan weten. Goed, dat het er aardedonker is en koud. Onder nul.
En dat je er onbereikbaar kunt zijn in je bubbel, je luchtbel.

Met zijn vijven, uiterst beperkte ruimte en de klok tikt. Iedereen kan jouw laatste hap lucht inademen.
En één van die vijf is schuldig en je weet wie: hij liet je flink betalen en zei dat het allemaal veilig was. Je zou hem kunnen wurgen: dat bespaart lucht en verlengt jouw leven.
Maar hij is de enige die weet hoe het ding bestuurd moet worden.
Wie dan? De wetenschapper? De miljonair?
Maandag 19 juni 2023

Linkdump: Mensen zien in hoe asociaal je van sociale media wordt. En hoeveel je jezelf onthoudt: gisteren zag ik nog een stelleteje toeristen die alleen maar op hun telefoon aan het kijken waren om te zien wat ze thuis misliepen. En hier dus ook. - Je kan namelijk ook gewoon een liedje gaan zingen. - Eeuwig dom blijven is ook een optie. Hoe ze je ook waarschuwen. - Of knettergek. - Liedje van Ewan MacColl dan maar? - Of iets heel anders? Yeah. - Terugkomend  op sociale media-ontwenning: rust. - Zoals dit. - Of misschien dat liedje nog maar eens (maar nu goed). - Genoeg?

Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023