Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates:
klik hier
Voorpagina
Vorige week
Tekeningen
dieterbruls.nl
Week 46
Voorpagina


Zondag 20 november 2022
In een of and're hoek
Amnesty International
klaagt Staphorst aan, het grootste gevangenenkamp op vrijwillige basis in Nederland. Staphorst waar mannen zich knevelen en vrouwen gekneveld worden. En rechteloos, bovenal, rechteloos zijn.
Ooit zal Nederland bevrijd zijn van de Zieke Herstelde Hervormde Gerefomeerde Gedeformeerden, de Refoterroristen.
Morgen Willem Engel, daarna de godsgetrouwe engelenaanbidders. 


Links (muziek) -: Tatort Heute met muziek, Joy Division en Dead Man's Bones. En dat laatste kende ik niet.
Deze zat niet in Tatort : Hayley Thompson King en waarom die nog niet heel groot is? De studioversie gaat nog wat harder:
Ze zeggen dat ik achter je moet lopen, nou je hebt geen ogen in je rug.


Zaterdag 19 november 2022
't Is een vreemde zeker...
In Staphorst houden als zwarte pieten verklede mensen vreemden staande op de afrit naar hun negorij.
Ze worden met vuurwerk bestookt. Ze weren protestanten die komen demonstreren tegen hun katholieke traditie.... die verdwaald is zeker

De Staphorsters komen op voor hun heidense cultuur. Net als Feyenoord-fans dat doen als ze ergens een Romeins monument slopen of misschien wel een gebedsdienst verstoren in Qatar.

Alle Hollandse tradities dragen geweld in zich. Het kattenmeppen en ganstrekken zit diep in de ziel verankerd.
Maar op de afrit naar de hemel zullen ze niet Sint en zijn pieten vinden maar Sint Pieter en die weet de weg naar de eeuwige vuurwerkvelden. Om roet hoeven ze niet meer verlegen te zitten.Vrijdag 18 november 2022
Geen democratie, geen pepernoten

[1]
Matthijs van Nieuwkerk. Joh. Vertel me wat nieuws.

Angstcultuur.
Ik denk dat dat overal is waar iemand de baas is en zijn of haar hiërarchische positie gebruikt.

Dus laten we niet praten over een tv-programma, maar over al die andere plekken waar angst heerst. Van de snackbar op de hoek tot jouw eigen werk.

[2]
Nog een angstcultuur.
En de fout ligt bij onszelf. We lieten Assad zitten. En met hem nog andere perverse regimes.
Laten we van het geval Poetin leren dat we een dictatuur voortaan direct aanpakken.

Geen democratie, geen pepernoten.
Donderdag 17 november 2022Discussiestuk: kan dit? Mail.

Woensdag 16 november 2022
Vuurwerkverbod
Zo gek was het niet te denken dat het een Russische raket was. Ze draaiden namelijk hun vaste riedeltje af 'Wij waren het niet, het waren de anderen, het was een provocatie.' Als een kind dat betrapt is met de koektrommel..
En om nu te denken dat het de Kenianen waren of de Liechtensteiners, nee.
Maar dat het gepland was geloofde ik niet. Zelfs Poetin weet dat hij zich dat nu niet kan veroorloven. Het was gewoon geklungel, een van de specialiteiten van het Russische leger. En de specialiteit die ik het meest vrees.

Ze hebben alleen nog oude troep, het goede spul is op. Ze moeten al GPS-systemen uit oude Lada's slopen. Nieuwe Lada's worden tegenwoordig zonder geleverd. Dus die raketten zoeken een brug om een rivier over te steken en een omweg als er ergens een eenrichtingsstraat is.
Gelukkig reageerde de NAVO rustig. Dat kan namelijk als je niet door nationalistische heethoofden wordt bestuurd.
Ik vrees dat als we oorlog met Rusland krijgen de atoomraketten voor Amsterdam op de Floriade in Almere terechtkomen. En daar wil Poetin toch echt niet zonder.

Inmiddels lijkt het erop dat het een Russisch afdankertje in Oekraïense handen was. En dat mag Zelensky best toegeven. Waar geschoten wordt, wordt gemist. En hij zou niet schieten als Poetin niet begonnen was.

Dinsdag 15 november 2022
Ministry of Silly Walks
Opsporing Verzocht - u weet wel dat programma waar steeds mensen gezocht worden die herkenbaar zijn aan hun typische loopje - bestaat 40 jaar. Ze danken de trouwe kijkers uitgebreid voor het helpen oplossen van de getoonde misdaden. Nu vinden die misdaden voornamelijk 's avonds plaats en die trouwe kijkers zijn stuk voor stuk mensen die al veertig jaar 's avonds niet meer de straat op durven vanwege al die misdaden die ze er vermoeden door het al veertig jaar kijken van Opsporing Verzocht.

Links (muziek): was ik nog vergeten, Keith Levene is overleden. Een blauwe maandag in the Flowers of Romance en the Clash gezeten daarna bij PIL alwaar hij met medeneming van enkele studio-opnames vertrok (iets wat hij van zijn PIL-compaan Jah Wobble had afgekeken.): What's My Name (het enige Clash-nummer waaraan hij meeschreef) en Public Image.

Maandag 14 november 2022
USSR Reneeke
Laatst liep ik in de avonduren langs het huis van Us Reneeke zoals René van der Linden in Limburg wordt genoemd, ons Reneetje.
Ik kijk altijd wat boos als ik langs dat huis in Nuth, mijn geboortedorp, loop. Alsof een huis er wat aan kan doen wie erin woont.
Van der Linden was een geliefde CDA-politicus, waar altijd de geur van gesjacher omheen hing. Op zaterdagmiddag hield hij spreekuur bij hem thuis, daar kon je dingen regelen en geregeld krijgen. Een politicus moet dicht bij de mensen staan, maar of hier voldoende afstand werd gehouden?

Toen ik langs zijn duur opgeknapte hoeve liep dacht ik nog, we hebben lang niks meer van hem gehoord, van Us Reneeke.
Nu blijkt dus dat de Russen nog wel eens langs kwamen voor een keukentafelgesprek.
(c) - 2000-2022 Dieter Bruls