Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 18

 
     
  Rest week 18  
     

Voorpagina

 
     
     
  Woensdag 4 mei 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 197  
 

ALS HET VOLK toch alles gelooft wat de televisie zegt, dan kan je de televisie toch ook laten vertellen dat je heel Oekraine veroverd hebt? De niet gevoerde oorlog onvoorwaardelijk gewonnen hebt? Waarom al die moeite?

 

Dan stel je een wet in dat iedereen die het tegenspreekt een landverrader is en vijf jaar Gulag krijgt.

En dat op vakantie gaan in Oekraine net zo erg is als een strafkamp.

 

En die boycot? Alleen maar gunstig, de laatste Iphone gaat ooit dood. En dan is het stil.

 
     
  Dinsdag 3 mei 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 196  
 

Missen op een stoepje

Ik zat op een stoepje de V&D te missen en bedacht dat alles wat vroeger steeds kleiner werd al jaren groter wordt: ik moest een laptophoes hebben.

Maar geen winkel die dat verkocht. Het kon online besteld worden. Zo kwam de V&D ook aan haar einde.

Er schijnen meer winkels bij te komen, las ik in de krant, maar dan toch alleen broodjeswinkels geen laptophoezenwinkels. Het duurde lang voordat ik er een vond die het benodigde verkocht. Echt lederen, design, van een merk waarvan de naam al wat kost. Wellicht dat je laptop er niet in kapot zou vallen, maar de hoes zou elke dief in het oog springen.

In een tweede winkel was alles aangegeven in een oude Engelse timmermansmaat die in het Verenigd Koninkrijk is afgeschaft maar die gangbaar schijnt te zijn als men over diagonaal opgemeten beeldschermen spreekt.

Ik noemde de centimeters. Hoeveel inch dat was vroeg de verkoper.

Mensen kunnen soms op een stoepje de V&D missen.

 
     
  Maandag 2 mei 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 195  
 

Twee kampen

In de Volkskrant staat een dagelijkse column met om en om een bijdrage van een Oekraiense en een Rus. De Oekraiense is gevlucht, de Rus zou dat het liefst ook willen.

Vandaag schreef de Rus over zijn ouders die een keer in hun leven in Oekraine op vakantie waren geweest en ondanks dat dat verblijf zeer geslaagd was konden ze zich nu niets anders herinneren dat ze daar een demonstratie van een aantal neonazi's zagen.

Wellicht omdat ze na een leven lang propaganda geen nieuws kunnen interpreteren menen ze dat alle Oekraieners zo zijn. In eigen land herkennen ze de nazi's niet, omdat die zich tooien met communistische en Russische symboliek. Ze weten niets van het bestaan van meerdere meningen in een land en ze weten niet dat Poetin het fascisme wereldwijd in het zadel helpt.

De rubriek geeft een persoonlijk beeld van twee verschillende werelden, die vereend zijn in hun haat tegen Poetin. Maar hoe goed de ongepolijste stukjes ook zijn, ik hoop dat er binnenkort een einde aan komt.

 

Tractor

De Russen stalen voor 5 miljoen aan John Deere tractors in Oekraine. De dealer wist ze via GPS in Tsjetsjenie weer op te speuren. En kon ze vervolgens op afstand blokkeren.

Rijden doen ze nu niet meer. Ze zullen wel tot op de laatste schroef uit elkaar gehaald worden. [Bron: CNN] 


 

 

 
     
     
 

(c) 2000-2022 Dieter Bruls