Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 47

 
     

Voorpagina

 

 

   
     
  Zondag 28 november 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 55  
 

Doutzen

Op een gegeven moment heb je er genoeg van als een dom blondje gezien te worden. Zo moet het het model Doutzen Kroes ook vergaan zijn.

Ze werd viroloog. Ze heeft haar hele virale kennis van FaceBook, de Zuckerberg Universiteit. En ze praat Willem Engel na.

Maar ze is er ook niet vies van om ondanks alle corona-ontkenning 18.000 euro coronasteun voor haar bedrijfje te cashen. Met een vermogen van 29 miljoen.

De verpakking is misschien mooi, de inhoud is totaal verrot.

 
     
  Zaterdag 27 november 2021  
     
 

 
     
   
  Aflevering 54  
 

Nobelprijs voor de natuurgeneeskunde

De 65-jarige Oostenrijker Johann Biacsics zag zich als genezer. Een alternatieve plantenheelkundige en als dat soort mensen zich bezig houdt met het genezen van naaldbomen van bladluis vind ik het prima. Alles meer wordt al snel link. Natuurlijk was hij ook een tegenstander van vaccineren.

Toen hij corona had opgelopen en met een ernstig zuurstofgebrek op de intensive care werd ingeleverd weigerde hij behandeling. Hij ontsloeg zichzelf tegen het advies van de doktoren uit het ziekenhuis.

Thuis legde hij zich een infuus aan met chloordioxide, gootsteenontstopper dus. Zuiver plantaardig spul natuurlijk.

Na twee dagen hield zijn lichaam ermee op.

 

Niet dat zijn mede-dwarsdenkers er iets uit leerden, nee: zij zijn van mening dat hij vermoord is. Een complot omdat hij teveel wist.

Het is een vreemd complot, corona. Eerst maken ze een virus om iedereen mee te doden. Vervolgens maken ze een vaccin ertegen om iedereen mee dood te maken.

Daarna vechten ze tot het uiterste voor je leven in de IC.

Dus dan neem je bleekmiddel om dat te voorkomen.

 
     
  Vrijdag 26 november 2021  
     
   
     
   
     
   
  Aflevering 53  
 

De schoorsteen

Ik heb beloofd om nog maar een keer per week te schrijven over corona. Op een dag als vandaag is dat moeilijk.
Ik weet niet hoe de maatregelen doorgerekend zijn en ik hoop dat ze werken, maar ik heb mijn twijfels. Een jaar terug zaten we ook in dezelfde situatie en ik kan me herinneren hoe ik op mijn avondwandelingen hele generaties familieleden samen sinterklaasliedjes hoorde zingen. Dat zullen ze nu nog meer gaan doen. Met de grootste verspreiders wachtend op suikergoed in hun midden. Ik zing nog maar eens mijn nieuwe sinterklaaslied Hoor wie gaat daar door de schoorsteen?

En hoe was de reactie van de man in de straat? 'Dit is niet leuk meer!' Alsof het ooit leuk geweest is.

Goed coronanieuws was er ook: de zeer irritante bioloog Freek Vonk zit vanwege de nieuwe coronavariant vast in Namibie en mag het land niet meer in.

 

En dan nog een klusje voor het weekend en nu 's avonds toch alles dicht is: aangifte doen tegen Willem Engel. Ik deed het al en met mij zo'n 3000 andere mensen.

 
     
  Donderdag 25 november 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 52  
 

Controleren op kleur

De marechaussee gaat niet meer etnisch profileren, hebben ze toegezegd. Mensenrechtenorganisaties pleiten voor anders controleren, iedere 500e auto bijvoorbeeld. Een commissaris suggereert in de NRC dat elke rode auto controleren een mogelijkheid is. Maar het lijkt hem minder effectief.

Ik denk dat hij gelijk heeft. Criminele rijden niet in rode auto's: die vallen meer op, is het volksgeloof. Ze rijden - afgaande op de misdaadberichten - het liefst in zwarte auto's.

Alleen zwarte auto's controleren zou dus wel helpen. En als je dan na een tijdje alleen die mensen controleert die onlangs hun zwarte auto verruilden voor een andere kleur, dan heb je wat. Esthetisch profileren.

 
     
 

Links - To Do-lijst vandaag: 1. Duits leren, 2. Vaccineren, 3. Einde corona. - Meret Becker speelde met de Einstuerzende Neubauten en werd later Tatort Kommissarin Rubin aus Berlin. En ze fluistert liedjes omdat ze zingen kan.

 

 
     
  Woensdag 24 november 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 51  
 

1 regel beleid

Ik stel een ouderwetse corona-aanpak voor: de kudde immuniteit. Mijn variatie op wat de Duitse minister van volksgezondheid laatst als het nieuwe 3G noemde: gevaccineerd, genezen of gestorven.

Het is een systeem van volledige vrijheid, het kent slechts een regel en die leg ik straks uit.

Mijn voorstel: alle regels afschaffen, mensen houden zich er toch niet aan of willen ze niet. Dus alles mag. Je wilt 200 mensen op je bovenwoning uitnodigen en ze allemaal knuffelen. Ga je gang!

Wil je veilig zijn, krijg je daar ook alle vrijheid voor: natuurlijk de vaste bekende regels, handen, kapjes en afstand. Vermijd drukte en dus ook de horeca (behalve die slimme ondernemer die de vrijheid neemt om wel 2G of strenger te hanteren). Werk thuis, ook als je baas dat niet faciliteert (vrijheid voor iedereen! Wil hij open blijven, verzint ie maar wat, caissieres kunnen ook boodschappen thuis brengen). Laat je kinderen thuisonderwijs volgen (leraren hebben overigens ook de keuze om thuis te blijven). Bij klachten test je en blijf je thuis.

Dus alles mag. Iedereen is zijn eigen viroloog, gewoon lekker op je gevoel en onbespoten tofu.

 

En dan nu de ene regel. Ook die is simpel, je hoort hem een keer en je onthoudt het: 2G op de IC.

Dus alleen gevaccineerde of genezen mensen op de intensive care. De niet-gevaccineerden geloven toch niet in corona (stevig griepje!) dus die hebben daar ook niks te zoeken.

 

Ik verwacht dat het gevolg is dat met de toenemende sterftecijfers (en de omstandigheden hoe mensen sterven) iedereen zich binnenkort heel braaf aan alle regels gaat houden en dat de vaccinatiestraten door het leger beschermd moeten worden.

En dat mensen met de smoes van koffiedrinken op het Museumplein gaan demonstreren voor strenger optreden van de overheid.

 
     
  Dinsdag 23 november 2021  
     
   
     
   
     
   
  Aflevering 50  
 

Sinterklaas en Zwarte Vrijdag

Black Friday duurde vroeger een dag. De dag na Thanksgiving Day, een Amerikaanse nationale feestdag met christelijke wortels, waarop men dank zegt voor de oogst. Die dag valt altijd op een donderdag en de vrijdag erop is traditioneel een vrije dag. Het is het startschot voor de kerstverkoopgekte, waarbij er met hoge kortingen wordt geworven.

Vroeger duurde dat dus een dag. Omdat de gekte hier niet werkte en Nederlanders trage beslissers zijn werd het alhier opgerekt tot een week. Ik vermoed dat de geringer wordende betekenis van het sinterklaasfeest ook nog wel een rol heeft gespeeld. Zwarte Piet mag niet meer, dan maar Black Friday. Dat het zwarte knechtje van Robinson Crusoe ook Vrijdag heet zal wel puur toeval zijn.

Die opgerekte uitverkoop houdt vaak niet meer in  dan dat je een week lang dingen niet voor de lagere normale prijs kunt kopen omdat ze met wat nutteloze lokkertjes duurder als aanbieding worden gepresenteerd.

Ik ben altijd blij als die tijd van oogsten voorbij is.

 
     
  Maandag 22 november 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 49  
 

Kennis is een complot

Mensen die in complotten geloven zien uiteindelijk steeds grotere complotten. Zo denken ze tegenwoordig dat Willem Engel door de AIVD wordt betaald.

De eerste vraag die je je moet stellen bij een complot is: wie wordt er beter van? In dit geval kan ik zo snel alleen Willem Engel zelf bedenken* en ik kan u verzekeren dat er geen complotten in gang worden gezet om een dansleraar te laten profiteren.

 

Verder gaat ook het nevenstaande complot (zie kader) rond, een klassieker in zijn soort: dingen in het drinkwater doen. Daar werden de Joden in de Middeleeuwen al van beschuldigd. Minister de Jonge mengt dus het vaccin in het kraanwater. Koffie en thee ervan zetten helpt niet. Dus dat koffiedrinken op het Museumplein is uiterst contraproductief.

Om het vaccin uit te schakelen moet je het water 10 minuten op 150 graden laten koken.

Tegen de bedenker daarvan kan ik maar een ding zeggen: water kookt bij 100 graden en meer dan dat is er niet. Bij 100 graden wordt het stoom. Stoom van 150 graden bestaat. Mits je een snelkookpan gebruikt.

Die stoom inademen** kan ernstige korte termijnschade aanrichten. Bang voor lange termijneffecten van vaccins hoef je dus niet meer te hebben.

Je mag dan alleen hopen dat de IC niet vol ligt met door de AIVD ingehuurde toneelspelers.

 

* - Ik sta open voor andere suggesties.

** - Soep wordt niet zo heet gegeten als ie wordt opgediend, maar hoe dat met stoom zit? Ben je er niet tijdig bij, is het vervlogen.

 
     
 

Tip: Als het je handig lijkt (en dat is het) om met de feestdagen wat zelftests voorradig te hebben moet je ze nu kopen. Tegen die tijd zijn ze uitverkocht. En als je toch bezig bent: laat meteen ook even je schaatsen slijpen.

 
     
 

(c) 2000-2021 Dieter Bruls