Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 5

 
     

 
     
     
  Zondag 2 februari 2020  
     
   
     
  Zaterdag 1 februari 2020  
     
   
     
  Vrijdag 31 januari 2020  
     
   
     
   
     
   
     
 

Daglinks

Wat stelt je identiteit eigenlijk helemaal voor als die veranderen zou door de kleur van je paspoort? Niks toch? Ze zijn zichzelf vergeten.

 
     
  Donderdag 30 januari 2020  
     
   
     
 

Daglinks

De Zeeuwen zeggen wat van de Nederlandse Zeemacht, maar de Ierse marine is net zo. En de schoolstaking en de impeachment doe ik in een lied.

 
     
  Woensdag 29 januari 2020  
     
   
     
 

Daglink

Ja het ligt allemaal aan de EU, toch Brexiteers? Maar ja, Farrage is een type die de treinen op tijd laat rijden.

 
     
  Dinsdag 28 januari 2020  
     
   
     
 

Daglinks

John Lennon had geen relatie met zijn vader. Toen zijn vader in 1966 op zijn succes probeerde te cashen en een singeltje uitbracht, zorgde de zoon ervoor dat dat uit de platenzaken verdween. Vreemd genoeg werd het ook in het Nederlands (sic!) uitgebracht en heeft het wel wat weg van John's latere Imagine: Freddie Lennon, That's My Life. De overeenkomst is te horen in deze mash-up. En voor de echte liefhebber, de Nederlandse - ahum - versie.

 
     
  Maandag 27 januari 2020  
     
   
     
 

Daglink

Het is Beethoven-jaar, dus worden er overal flardjes Beethoven uitgevoerd. De Meester zelf deed dat in zijn tijd wel anders: bij de premiere van zijn bekendste symfonie (de vijfde Ta-da-da-daa!), voerde hij ook de zesde voor het eerst op. Verder soleerde hij op de piano in zijn eveneens nieuwe vierde pianoconcert en tussendoor waren er ook nog stukken uit zijn eerste mis (de hele mis mocht niet, want een geheel geestelijk werk was niet toegestaan in een wereldlijke setting). Beethoven dirigeerde alles (als hij niet achter de piano zat). Omdat hij het geheel wat meer samenhang wilde geven schreef hij op het laatste moment nog een stuk dat piano, orkest en koor aan elkaar moest verbinden en wie goed luistert hoort een voorbode van het sluitstuk van zijn negende symfonie (Alle Menschen werden Brueder). Net zoals de hele avond dat van de premiere van die negende was, zelfs in zijn chaotiek: omdat dat stuk door tijdgebrek niet goed ingestudeerd was liep het fout (er was onduidelijkheid over de lengte van de cadans, de piano-improvisatie, geloof ik) maar ik heb een versie gevonden met twee dames in de hoofdrol die zorgen dat het wel helemaal goed gaat: Fantasie voor piano, koor en orkest in c mol, opus 80.

 
     
     
 

(c) 2000-2020 Dieter Bruls