Contact dieterbruls[bij]gmail.com

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

Week 37

 

 

 

Zondag 17 september  2017

Het muntje

 

Gek. 

Maar het gaat vaak zo.

 

Eerst moest er geld in een karretje in de supermarkt zodat je het terugbracht.

 

Toen gingen bedrijven muntjes als reclame presentjes uitgeven, handige hebbedingetjes voor in dat karretje.

Daarna sloot de supermarkt zich daar zelf bij aan.

 

Uiteindelijk waren ze dus niets meer waard en werden ze uit goedkoper materiaal gemaakt.

 

Ondertussen doen we nog steeds een muntje in het karretje. Een muntje dat niets waard is en we onbeperkt gratis bij de counter kunnen krijgen.

Waarom dan nog dat muntje?

En werkt misschien niet onze hele economie zo?

Zaterdag 16 september  2017

Vrijdag 15 september  2017

9/11 hoe het ongeveer moet zijn gegaan [3]

Hoe ze instortten 

  1. Mensen verwonderen zich erover dat ze nog lang van boven de inslag naar beneden kunnen. Liften werken nog. De sprinklerinstallaties functioneren ook nog. De schade lijkt heel erg plaatselijk. Het leek niet bijzonder warm te zijn. Pas nadat de rook toeneemt wordt ontsnappen onmogelijk.
  2. Het vliegtuig is naar binnen geschoven met alle kerosine. En wordt ingeklemd tussen plafonds, wanden en vloeren. En de daarop zittende isolatielaag. Het vliegtuig vat logischerwijze vlam. Het vuur breidt zich vanwege de isolatielagen niet uit (dit verklaart het onder punt 1 genoemde). De isolatielagen beginnen nu als een soort gesloten ovenschaal te werken: binnenin stijgt de temperatuur.
  3. De temperatuur wordt echter nooit zo hoog dat het staal van de gebouwconstructie tot smelten komt. Toch ziet men op een gegeven moment buiten smeltend metaal uitsijpelen. De smelttemperatuur van het aluminium (het vliegtuig) is weliswaar lager dan die van staal, maar ook deze temperatuur wordt niet bereikt. Echter in de ovenschaal worden deze temperaturen wel bereikt en dus smelt het vliegtuig: dit is het metaal dat men ziet vloeien.
  4. De brandbeveiliging heeft dus prima zijn werk gedaan, de isolatiematerialen doen hun werk. Maar we hebben daardoor wel een smeltend vliegtuig. De sprinklers doen ook hun werk. Maar we hebben daardoor wel grote hoeveelheden water in het gebouw.
  5. Vlak voordat de gebouwen instorten worden er dan door velen ontploffingen gehoord. En deze keer zijn het wel echte ontploffingen: het smeltend aluminium maakt contact met het water. En in hoogovens is het bekend: laat gesmolten aluminium nooit contact hebben met water. Simpelweg omdat het dan explodeert. De ontploffingskracht zou vele malen hoger zijn dan die van TNT. En er is een vliegtuiggewicht aan aluminium binnen gebracht.

De brandvoorzieningen werden met het vliegtuig de ingrediënten van een bom. 

En dat deed de torens vallen.

  • Zo'n bedrag halen de leerlingen van de Theo Thijssenschool jaarlijks voor Sint Maarten op...
  • ...in snoepwaarde dan.

Donderdag 14 september  2017

Het regende alsof de zee leeg moest. 

Ik bleef thuis. Dan maar een dagje niet tekenen.

Woensdag 13 september  2017

  • Henk had zich voorgenomen het staand poepen bespreekbaar te maken.
  • 'Als ik voor iedereen een nieuwe iPhone moet kopen dan zit een vakantie er dit jaar niet in.' 'Vakantie dat zijn die drie weken met slecht internet?'
  • 'Nog een onthulling: ik heb vroeger ook EPO gebruikt. Maar ik sportte nooit.'
  • Wat me altijd opvalt aan fietsers is dat het best aardige mensen zijn. Als ze afgestapt zijn.
  • 'Ik geef les op een basisschool voor hogeropgeleiden.'
  • Het is pas een echte ramp als Gerard Joling zingt.
  • De buurman had ook nog een mop: 'Frank de Boer: ik was het niet, het was mijn broer.' Je zal er maar de hele dag om in het portaal staan.
  • Kinderen roepen soms vreemde dingen. 'Papa daar loopt een man met benen.' Ik keek dan maar toch. Inderdaad een man met twee benen...
  • ...onder zijn arm.
  • 'Mijn vrouw gebruikt sinds kort een logaritme om te voorspellen wat ik wil eten. De verrassing is er wel vanaf.'
  • Twee weken geleden was ze geboren. Haar ouders hadden nu al spijt. Ze vreesden een onstuimig karaktertje...
  • ...ze hadden haar Irma genoemd.
  • Hij was afgewezen als vluchteling. Alleen zijn nier mocht blijven.
Je nier of je leven

Mensensmokkelaars zijn de nieuwe slavenhandelaren. Alleen moeten die nu betalen voor hun overtocht. Maar voor de rest is er niets veranderd.

Het past misschien wel in deze tijd. Vroeger werden we in de gaten gehouden, nu geven we onze informatie via Facebook weg. We zijn steeds meer zelf gaan doen, van de boekhouding van de banken tot het verhuren van ons eigen huis, arbeidskracht, bezittingen en alles zo dat anderen eraan verdienen.

Dus verkopen we onszelf nu ook als slaaf. En zeg niet dat dat vrijwillig is.

De vluchteling is geproportioneerd welkom.

Dinsdag 12 september  2017

9/11 hoe het ongeveer moet zijn gegaan [2]

 

De vliegtuiginslag

  1. De overheidsrapporten zouden eerst niet van de kerosine spreken. Later stelde men dat die bij de inslag buiten vervlogen is. Bedenk dat het vertrekkende vliegtuigen waren, ze waren volgetankt (dus ook extra zwaar). Echter dat doet kerosine niet, buiten vervliegen. Test het zelf: neem een blikje cola, loop naar buiten, gooi het door de ruit naar binnen. Waar plakt het, binnen of buiten?

  2. De mensen binnen spreken over het geluid en het gevoel van een ontploffing. Logisch: er knalt een vliegtuig naar binnen, de stabiliteit van het gebouw wordt maximaal belast. De basisconstructie kan het aan, alles wat er aanhangt of in staat raakt echter los. En dat moet ook: dat is niet flexibel en mag dat ook niet zijn om de flexibiliteit van het gebouw niet aan te tasten. Het ziet eruit als een ontploffing, door heel het gebouw. En het meebewegen van het gebouw en het weer terug (!) schieten geeft het gevoel van een ontploffing. Test het met een buffetkast met glazen legplanken vol glazen. Geef een harde klap tegen de zijkant: de kast kan dat wel aan, binnenin raken planken los en sneuvelen glazen.

  3. Vervolgens komen de eerste brandweermannen binnen: zij zeggen dat het eruit ziet als een ontploffing. Logisch: er is zoals gezegd veel schade binnenin. Overal zijn ruiten kapot, plafondplaten liggen eruit, van alles is omgevallen. Maar als de een zegt dat het klonk als een ontploffing, de ander dat het voelde als een ontploffing en een derde dat het eruit zag als een ontploffing betekent niet dat die er ook is geweest. Als ergens het geluid van gebaksbordjes is gehoord, de geur van appeltaart hangt en er kruimels liggen, betekent dat niet dat er een appeltaart gegeten is.

Er sloeg een vliegtuig in en daarna nog een. Maar de gebouwen konden die impact aan. Echter de ingrediënten van de bom waren nu compleet: de springstof was binnen gebracht, het lont en het vuur waren er al. 

En niemand had het zo gepland: niemand had de uiteindelijke schaal kunnen voorzien.

Maandag  11 september  2017

9/11 hoe het ongeveer moet zijn gegaan [1]

 

Nog steeds hoor ik allerlei onzinverhalen over 9/11. Hele domme, soms hele kwaadaardige theorieën, vaak vooral niet begrijpen. En bij niet begrijpen gaan mensen altijd zoeken naar verklaringen die groter zijn dan dat wat ze niet kunnen verklaren: god bestaat niet voor niets.

Een gedeelte van de complottheorieën vloeien overigens voort uit het feit dat de officiële rapporten van het gebeuren ook vaak onnauwkeurig of zelfs fout zijn.

Toen ik het geklets beu was heb ik er eens een week elke avond een uurtje tijd aan besteed. Dat heb ik nu - voorlopig - op een rijtje gezet.

En mijn grootste onthulling zal zijn dat er wel een bom was. Waarvan de ontsteking er al vanaf de oplevering was en de springstof door het vliegtuig werd binnengebracht. En dat klinkt spannender dan dat het is.

 

Vandaag een inleidend stukje over de bouw (en dan alleen dat wat voor het overige verhaal belangrijk is), de rest volgt in de loop van de week. Linkjes staan er niet bij, dat zou voor mij te tijdrovend worden. Stom genoeg heb ik ook niet alles bewaard.

 

De bouw

  1. Allereerst de hoogte: bijna het gehele gebeuren op 9/11 zie je van beneden. Je moet je echter de hoogte realiseren. De gebouwen eromheen waren veel lager: er konden niet voor niets twee vliegtuigen tegenaan vliegen. Bekijk dus even wat beelden van boven.

  2. Het gebouw is uiterst licht ontworpen. De kern bestond uit de liftschachten die je kunt vergelijken met spaghettistangen: flexibel, buigzaam, totdat de druk te groot wordt. Dat werd opgevangen door de buitenschil, die juist uit losse segmenten bestond. Bekijk beelden van vlak na de oplevering: je ziet door het gebouw de zon opkomen (zie ook foto boven).

  3. De kantoorinrichting was rond die tijd ook licht. Tegen de tijd dat het instortte was dat op zijn zwaarst: iedereen had grote ouderwetse computers en dito monitors. Dat gaf qua gewicht een extra belasting, maar dat zou het gebouw moeten kunnen hebben. Van belang is dat met de komst van de computer alle rapporten langer zijn geworden: vroeger schreef je een stuk van 12 pagina's, nu typ en verbeter je makkelijker, knipt en plakt er bijlagen bij en je print het voor iedereen uit. De hoeveelheid papier was tijdens de aanslag groter dan voorheen. Papier heeft een vrij hoge ontbrandingstemperatuur maar als het eenmaal brandt dan is dat weliswaar kort maar hevig.

  4. Het gebouw was zo gemaakt dat het heel wat wind kon verdragen. Zoals alle gebouwen van die hoogte was de bouw zo dat het kon bewegen. Het kon winden aan die harder dan het voorstelbare waren. Zelfs op een botsend vliegtuig was het berekend. 

  5. Het staal van de binnenkant was beschermd tegen smelten in geval van brand. Ondanks dat een brand bijna nooit zo heet kan worden dat er enig gevaar bestond van smelten. Een zelfde brandwerende laag zat ook op vloeren en plafonds. Daarbovenop was het gebouw natuurlijk helemaal uitgerust met een sprinklerinstallatie. 

 

 

(c) 2000-2017 Dieter Bruls