Contact dieterbruls[bij]gmail.com

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

Week 35

 

 

 

Zondag 3 september  2017

Zaterdag 2 september  2017

De zoektocht van Livingstone en Stanley naar de ligging van Ergens

Livingstone en Stanley zochten ooit natuurlijk de bronnen van de Nijl (en kwamen daarbij elkaar tegen). Het leek me interessanter als ze zouden zoeken naar waar ergens lag: omdat er natuurlijk altijd wel een bron van een rivier moet zijn, maar waar ergens ligt is veel moeilijker te bepalen. Willekeurig en niet kijkend waar zette ik twee kruisjes op de kaart van Afrika.

Toen ik het achteraf bekeek besloot ik dat het een nutteloze actie was. Het kruisje voor het Somewhere van Stanley had ik precies naast de naar hem genoemde plaats Stanley gezet.

Vrijdag 1 september  2017

Donderdag 31 augustus 2017

Woensdag 30 augustus 2017

Zo'n dag, zo een

Het was zo'n dag dat het tussen de stortbuien door even regent. Ik stond onder een luifel, duidelijk in de weg van de mensen die met een gehaast naar huis-blik liepen. Ik las in een boek over de Einstein vervangende theorieën van Erik Verlinde. Over dat het universum opgebouwd is uit informatie en dat die niet verloren gaat, ook niet bij een zwart gat: het blijft aan de oppervlakte bestaan, hij had er zelfs Stephen Hawking van kunnen overtuigen. Maar goed, dat kan ik met armworstelen ook. 

Om te voorkomen dat de tekst nat zou worden stapte ik maar het aan de luifel vastzittend etablissement in. Binnen zaten meer mensen die zich niet uit hun humeur wensten te laten brengen door enige nattigheid. Ze dronken koffie.

Boven een kopje zag ik dat dingen vaak een kwestie van perspectief zijn. Schijnbaar tegenwerkende krachten geven misschien wel voornamelijk de ander wat ze nodig hebben: wie krimpt geeft de ander ruimte, snappen we nog wel, maar wie de ruimte neemt helpt de ander ook krimpen en vice versa. Het kneedbare universum rekt en trekt ook zo.

Na een trage koffie was de regen over en liepen de mensen buiten rustiger. En was het genoeglijke kijken naar alle zinloze gehaast ook over. In hetzelfde tempo ging iedereen huiswaarts.

Eigenlijk zijn mensen net zwarte gaten, dacht ik nog, het gaat allemaal niet verloren. Het blijft alleen een beetje hangen aan de oppervlakte.

 

  • In Amsterdam hoeven we geen obstakels tegen aanslagen te plaatsen. We hebben hier overal rondslingerende huurfietsen.
  • Zou het universum denken dan keek het naar ons als een puber naar een jeugdpuistje.
  • Als je de hele dag gaat zeggen wat de meeste mensen denken maar niet zeggen, praat je de hele dag over poep...
  • ...en zeg nou zelf hebt u ze ooit anders dan poep horen praten?
  • Constitutioneel BN'erschap roept steeds meer weerstand op.
  • Op het vliegveld in Kenia gepakt worden met een zak met acht kilo heroïne. En dan vier jaar de bak in gaan voor het plastic tasje.
  • Een echte Amsterdammer ben je pas als je met je fiets tot je bed fiets en hem daar zo neerkwakt dat je vriendin aan het voeteneind moet slapen.
  • Houston: 'We have a problem.' Ik ken die zin ergens van...
  • En Trump dacht echt dat al die mensen in die sporthal voor hem gekomen waren.

Uit Appendix

(het aanhangsel van Blindedarm; te vinden in het rode blokje boven links)