Mijn site
met tekeningen

staat hier!



(c) - 2000-2017 Dieter Bruls


deze week - vorige

WEEK 26

                                           
                                           




ZONDAG 2 JULI 2017



Daglinks
Van Amsterdam naar Brussel en terug in 10 minuten. Rustiger een dag in Amsterdam in één minuut. Of Praag.






  • Voor een hartoperatie in het AMC. Jongetje komt de ingreep doen. 'Is dit die geniale 7-jarige?' 'Nee, dit is de controlegroep.'
  • Je ziet iets in de lucht. Je weet niet wat het is. Dus weet je het plots heel zeker: het is buitenaards...
  • ...dat is zoiets als een diertje zien in de keuken, niet weten wat het is en dan zeggen dat het dus een onbekende dinosaurussoort is.
  • 'Praktische cadeau's,' stond er op haar uitnodiging. Ik gaf een weegschaal. Nou heb ik ruzie.



ZATERDAG 1 JULI 2017



Bedblokje
Hoe weten mensen die niet van niet-realistische schilderijen houden dat het een schilderij is?
Een goede vraag. Het lijkt me namelijk dat een schilderij heel realistisch is als het herkenbaar is als schilderij. Mocht het over de afbeelding gaan: afbeeldingen zijn nooit realistisch. Een geschilderde appel smaakt naar verf en terpentijn.

Op een volgend velletje:
Je moet je niet verbazen dat de man die miljoenen joden de dood instuurde gewoon met zijn kinderen speelt, van ze hield, aan het strand zit of van een berg skiet. Je moet bang zijn van al die anderen die dat ook doen. Ik had vast HhhH gekeken.



VRIJDAG 30 JUNI 2017



Daglinks
Volgens mij was het The AtoZ of London die er ooit mee begon: spookstraten, een niet bestaande straat opnemen op de kaart om te controleren of de concurrent stieken je kaarten zat te stelen. Een truc die nog steeds door heel wat kaartenmakers op de een of andere manier wordt gebruikt.




  • Ik wist niet dat Bouterse ook al door god benoemd is. Hij weet ze wel uit te zoeken...
  • 'Dat kleine mannetje van me kwam vandaag vragen of ie ook biologische ouders had.' 'En wat heppie gezeg?' 'Dat wij gewoon van de snackbar eten.'



Vluchten doe je met Corendon
De Italianen willen nu boten met vluchtelingen terugsturen en ergens is dat begrijpelijk: de rest van Europa heeft mooie woorden over opvang, maar doet niets anders dan de grenzen dichtgooien.

Persoonlijk denk ik dat je alle schepen terug moet sturen, niet alleen die van hulporganisaties. En wel heel concequent: we moeten het niet langer toestaan dat criminelen gruwelijk veel geld uit de zakken van arme vluchtelingen kloppen met rooskleurige vooruitzichten en ondertussen genadeloos hun leven op het spel zetten. Ze zonder omkijken de dood insturen.

Het vervoer van vluchtelingen moet je aan een gedegen reisorganisatie overlaten. Corendon, OAD, ze hebben ervaring. Tegen concurerende prijzen, veilig, comfortabel.
Europa alleen in kunnen via de legale wegen. En dat is via aanmelding en slechts met een geldig ticket en legitimatiebewijs.

Vervolgens moet er dan ook een eerlijke kans zijn Europa in te kunnen. Kans op een tijdelijke verblijfsvergunning met mogelijkheid tot werk hier. En om zeker te zijn dat iedereen uiteindelijk terug gaat (en anderen weer een kans krijgen) zou je een borgsom kunnen innen gekoppeld aan een spaarloonregeling, zodat niemand berooid naar huis hoeft. En mensen gaan naar huis, als je hier in Europa ook de hypocriete uitbuiting van illegalen aanpakt.
Verder: als je eisen stelt aan de mensen die mogen komen (qua opleiding en ondertussen scholing biedt bijvoorbeeld) doe je voor het hele land daar en ook voor hen die niet mogen komen, een langetermijnsinvestering.

Want we moeten investeren in Afrika. In de mensen. Niet in verlammende hulp en niet in de meestal corrupte clanregimes zoals we nu doen. Dit kan kostenneutraal en het levert Afrika toekomst op.
Elke meter muur om een land is minimaal vijf meter muur voor een huis.

En bedenk: een wereld waar niemand hoeft te vluchten is grenzeloos. En zonder onnodige angst.

[Bij de inzet: uit een interview met Ap Dijksterhuis uit de NRC over 'Wie (niet) reist is gek.' en wedden dat Corendon en andere reisorganisaties de vluchtelingenvluchten ook weten te gebruiken voor massatoerisme? En aan hoeveel kanten snijdt het mes dan wel niet?]



DONDERDAG 29 JUNI 2017



Daglinks
Nieuwe tekeningen! Op mijn andere site!

Nog wat Arbeidsviagra: Deze mevrouw wil naar de elektrische stoel gebracht worden omdat ze de nek van haar man heeft doorgesneden. En deze wordt liever als een heks verbrand.





  • Voor de gezelligheid had hij twee oude ANWB-praatpalen gekocht. Die zaten nu voor de haard wat te praten.
  • 'Heeft u nog zuurstofarm brood?' Ze ging kijken...
  • ... En daarna vragen.
  • Staatssecretaris Dekker: 'Soms kan geld een onderdeel van een oplossing zijn.' Helaas schijnt deze oplossing alleen bij rijke mensen te werken.
  • De Eerste Computerwereldoorlog was begonnen. 'Schat hebben we nog handmatige muziek of tv? Of boeken?'



WOENSDAG 28 JUNI 2017



Ik doe wel of ik klets...

Vergelijk Het Parool van gisteren. En bedenk even dat dat met die ponten die zowat het Centraal invaren vorig jaar al gerealiseerd is. En kijk dan nog eens goed naar de datum van nevenstaande afdruk van Blindedarm Braille.

Vorige week schreef ik over een herziening van de tramlijnen in Amsterdam. Daar was het GVB ondertussen zelf ook mee bezig, maar in een veel minder gedurfde en slechtere variant. En mèt een veel te dure metrolijn.



  • Op de helpdesk. 'Mijn man is gegijzeld door zijn computer.' 'U bedoelt een ransomprogramma?' 'Geen idee, maar als ik niet betaal, blijft het dan zo?'
  • Dat je na 10 jaar terug komt in Nederland en iedereen heeft een Bed and Breakfast...
  • 'Aantal passagiers op Nederlandse vliegvelden flink gestegen.' Daar zijn vliegvelden voor.
  • Willem Jan had overal een app voor. En toen kwam de aanval die het hele internet stil legde. Binnen twee dagen was hij compleet verkommerd...



DINSDAG 27 JUNI 2017



Daglinks
Opvoedende reclamefilmpjes: een van de BBC over verschillen die kinderen zien, alhoewel ze dat dus heel veel moeite kost. En een van De Volkskrant: over dat het voor iedereen beter is wat minder te werken en wat meer te lummelen. En als je nou ook iets wilt uitleggen maar het is te ingewikkeld dan...





Madurodam.



  • Knap dat die mensen met die zwemmerslijven toch steeds weer weten welke ledematen door de mouwen moeten en welke door de pijpen.
  • De zelfscankassa had nu ook babyfoto's om te laten zien.
  • Op kantoor hadden ze meneer Egbert gevraagd of hij een wilde pruim wilde. Sindsdien was het bal.
  • 'Belachelijk die schadevergoeding voor Srebrenica dat is zo lang geleden en het was daar oorlog!... Oh een vergoeding voor gedupeerden van de woekerpolis. Terecht! Werd tijd ook.'
  • Bij het beeld dat mensen in gezinnen met een kopje thee met elkaar praten denk ik steeds dat ze plotsklaps in gezang en gedans kunnen uitbarsten. En door bergweides springen.
  • Morgen hadden ze met het werk een heidag 'Ont-omdenken.'...
  • ...met kroketten gelukkig.
  • 'Teveel overheidsbemoeienis' hoor je een Amerikaan nooit zeggen als het om de bemoeienis van hun leger in andere landen gaat.



MAANDAG 26 JUNI 2017



Daglinks
In aflevering 3 uit seizoen 7 van The Cosby-show komen alle vrouwen opeens voor hun rechten op. Dr. Huxtable weet ze echter allemaal rustig en gedwee te krijgen doordat hij 'iets' aan de BBQ-saus heeft toegevoegd (ergens rond minuut 20).
En zei ik ook gewillig, nee? Dat ook.
Jimmy Smith speelt iedereen weer wakker, ook al speelde hij ooit op een plaat van Bill Cosby. Andere mensen spelen orgel, hij bespeelt een orgel totdat dat met zijn laatste lucht 'ik wist niet dat ik dit in me had' uitblaast: The Champ. En misschien is de studioversie nog beter. Voor een orgel was Jimmy Smith een gewisse snelle dood, maar het was het waard.




Op de Dam in Amsterdam staat een monument voor iedereen die gevallen is voor de vrijheid om overal je scooter neer te mogen zetten.



  • Staatssecretaris Dekker komt met plan om Poolse onderwijzers in te gaan huren.